Scholen

Zes van onze zeven basisscholen zijn uitgerust met een heuse bib op school. Een mooie samenwerking tussen bibliotheekmedewerkers, leerkrachten en een ploeg enthousiaste bibvrijwilligers maken hier een succes van. Daarnaast kan de school zonder eigen bib nog steeds bij ons terecht voor klasuitleningen. Doorheen het schooljaar worden diverse projecten rond leesbevordering en mediawijsheid aangeboden.

Waar is mijn Lerarenkaart?

Ga naar Waar is mijn Lerarenkaart. Tik je stamboeknummer in en je vindt in een paar klikken waar je jouw Lerarenkaart vindt.

- Controleer goed in wélke bibliotheek je vanaf 23 december je Lerarenkaart kan ophalen. Het is niet per se dezelfde bib als vorig jaar.

- Check ook goed wanneer je bib open is, zeker tijdens de vakantie.

- Is jouw info op Waar is mijn Lerarenkaart niet correct of heb je een vraag? Mail ons op secretariaat@klasse.be.

- Heb je een abonnement op Klasse Magazine? Dan krijg je je Lerarenkaart opgestuurd.

Inleveren van boekjes schoolbibliotheken / klasuitleningen:

bib

Leerlingen die thuis nog boekjes hebben uit de schoolbibliotheken van Dijkstein, Gloc, Hagelstein, Heilig Hartschool, Octopus of Wavo mogen deze, gezien de huidige omstandigheden, ook binnen brengen in de hoofdbibliotheek.

Op de boekjes in kwestie kleeft steeds een sticker van de school. Hetzelfde geldt voor de leerlingen uit de Katarinaschool die boekjes met de klas hebben uitgeleend.  Indien mogelijk zouden wij alle boekjes graag verzamelen tegen eind mei. Inleveren via de school blijft natuurlijk ook mogelijk. Meer details over onze openingsuren en maatregelen naar aanleiding van deze coronacrisis vind je eveneens op deze website.