Leestips

Wie kan er beter leestips geven dan ... de bib?

Tip van de bib

Op zoek naar leuke, interessante, boeiende, verrassende tips voor je eigen leeslijstje? Neem dan een kijkje in lijsten van de bibmedewerkers!

Handig: je kan bij elke titel doorklikken naar de catalogus: je ziet dan meteen waar je 't kan lenen!

Letterfretter

Op zoek naar inspiratie voor jezelf of voor je kinderen? Lokale blogger en Leescoach Annemieke vertelt over haar ervaringen: romans, thrillers en Young Adult-boeken die ze zelf leest en kinderboeken die ze met haar dochters ontdekt. Recensies, korte leestips, interviews met auteurs, boekenwedstrijden, maar ook meer informatie over leesplezier. Want genieten van lezen is het allerbelangrijkste. Many happy readings!

Blog

Facebookpagina

Boekenzoeker

Boekenzoeker? Dat is het beste instrument om kinderen online te laten zoeken naar boeken die passen binnen hun smaak en leeftijdscategorie.

Er is per leeftijdscategorie een aangepast menu dat drempelverlagend werkt voor kinderen. Je kan ook een bericht achterlaten wat je van het boek vond, zodat er advies op maat van kinderen ontstaat.

Meer info

Pluizer

‘Pluizer’ is al jaren synoniem van recensies van kinderboeken en jeugdboeken geschreven door bevlogen liefhebbers van jeugdliteratuur. Meer dan twintig jaar lang werden ze gepubliceerd in tijdschriftvorm, daarna vanaf 2005 in een databank op de LINC-website.
Deze site sluit aan bij de traditie en bevat in 2019 meer dan 10.000 recensies. 

Meer info

Pluizuit

Wie pluist er voor jullie al die boeken uit?

Het Pluizuit-team bestaat uit lezers die ‘het papieren boek’ nog koesteren en die allen besmet zijn met hetzelfde virus: dat van de betere jeugdliteratuur. 

Om dit (goedaardige) virus verder te verspreiden, recenseren zij graag en onafhankelijk een selectie van goede kinder- en jeugdboeken. 
Op de Pluizuit website delen zij hun passie en hun recensies met vele, vele anderen.

Meer info

Boek.be

Boek.be houdt van boeken, zo veel is zeker! Maar ... Boek.be is meer dan een website waar je in boeken grasduint. Boek.be is immers het competentiecentrum van het Vlaamse boekenvak. Samen met en op vraag van de federaties van uitgevers en boekhandelaren - doen wij er alles aan om boeken zo breed mogelijk te promoten en te ondersteunen.

Meer info