Cloudlibrary

 

Als lid van bib Sint-Katelijne-Waver kan je vanaf januari 2021 Nederlandstalige e-boeken ontlenen via het e-boekenplatform cloudLibrary. Je leest zo e-boeken op je eigen smartphone, tablet, pc of e-reader.

Hoe werkt het?

1) Word lid van onze bib of vernieuw je lidmaatschap. 

2) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet.

Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib 

OF

Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link.

3) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel, maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

4) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

 

Met welke toestellen werkt het?

Smartphone of tablet

Om e-boeken te ontlenen op een smartphone of tablet moet je de cloudLibrary-app installeren op je smartphone of tablet. De app is beschikbaar voor iOS (iOS 8 of recenter), Android (Android 4.1 of recenter) en ook voor de tablets (en niet de e-readers) van Amazon (Nook, Kindle Fire, Kindle Fire HD en Kindle Fire HDX).

Meer info vind je in de handleiding cloudLibrary voor tablet/smartphone apple of cloudLibrary voor tablet/smartphone android.

E-reader

Je kan de e-boeken lezen op bijna alle e-readers. Enkel de Kindle e-readers van Amazon zijn niet compatibel. Een beperkt aantal verouderde e-readers zijn ook niet bruikbaar.

In de handleiding cloudLibrary voor e-reader via Mac of cloudLibrary voor e-reader via Windows  wordt stap voor stap uitgelegd hoe je e-boeken via cloudLibrary op je e-reader kan plaatsen.

Heb je zelf geen e-reader? Dan kan je er een van de bib lenen. 

Computer

Om e-boeken te ontlenen via je computer ga je naar https://ebook.yourcloudlibrary.com/ en meld je je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel. 

Meer info vind je in de handleiding cloudLibrary voor pc .

Je kan met 1 Mijn Bibliotheek-profiel e-boeken tegelijk lezen op 7 verschillende toestellen. Via de bladwijzer kan je onthouden waar je zat in het boek.

 

Nog vragen?

Duik in de handleidingen:

Vragen of problemen? We helpen je graag verder.