Boek
Nederlands

Carta

Sterre Carron (auteur)
+1
Carta
×
Carta Carta
In de reeks:
Genre:
Het Mechelse rechercheteam met Rani Diaz krijgt te maken met een seriemoordenaar die bij elk slachtoffer een speelkaart met cijfercombinatie achterlaat.
Titel
Carta
Auteur
Sterre Carron
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Witsand Uitgevers, © 2017
329 p.
ISBN
9789492011671 (paperback)

Besprekingen

Achtste zelfstandig te lezen deel uit de Vlaamse reeks rond Rani Diaz (deel 7: 'Gotcha!'*). De Mechelse rechercheur Rani Diaz en haar collega Bert Simons worden opgeroepen als er een jonge vrouw opgehangen gevonden wordt. Ze ontdekken al snel, dat het geen zelfmoord is. Het rechercheteam komt onder grote druk als er snel meerdere gruwelijke moorden volgen. Bij elk lijk is een speelkaart met een cijfercode achtergelaten. De moordenaar laat geen sporen na en het rechercheteam slaagt er maar niet in om een link te vinden tussen de slachtoffers. De moordenaar lijkt zijn slachtoffers doelbewust en goed voorbereid gekozen te hebben, maar zijn motief blijft lang onduidelijk. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van de speurders en van de moordenaar (ik-persoon). De achtergrond van de moordenaar wordt daarbij langzaam duidelijk, waardoor je als lezer enig begrip krijgt voor zijn beweegredenen. De belangrijkste karakters komen redelijk uit de verf. Middelmatig speurders…Lees verder

Over Sterre Carron

Sterre Carron (Antwerpen, 1957), een pseudoniem, is een Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde als schrijfster in 2013 met Mara.

Carron had van in haar jeugd belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in Rwanda en toenmalig Zaïre. Ze keerde terug naar België waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Haar detectives draaien rond Rani Diaz, een gevoelige maar humeurige politiehoofdinspecteur.

Bibliografie

Rani Diaz-serie

  1. Mara (2013 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  2. Tirtha (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  3. Matsya (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  4. Trifla (2015 - Witsand Uitgevers)
  5. Indigo (2015 - Witsand Uitgevers)
  6. Indra (2016 - Witsand Uitgevers)
  7. Gotcha! (…Lees verder op Wikipedia