Boek
Nederlands

Extra Vierge : ruim 100 recepten met olijfolie

Sandra Alvarez (auteur), Ashkan Mortezapour (fotograaf)

Extra Vierge : ruim 100 recepten met olijfolie

In haar nieuwe boek deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met extra vierge olijfolie, met extra aandacht voor vegetarische gerechten en het minimale gebruik van suiker.

Olijfolie heeft niet alleen een gunstig effect op de gezondheid, het vloeibare goud zorgt in haar verrassende en toegankelijke recepten ook voor een onvergetelijke smaaksensatie. Denk aan gerechten

Titel
Extra Vierge : ruim 100 recepten met olijfolie
Auteur
Sandra Alvarez
Fotograaf
Ashkan Mortezapour
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Terra, 2020
224 p. : ill.
ISBN
9789089898333 (hardback)

Besprekingen

Tweede kookboek, na ‘¡SaborSabor!’* van Sandra Alvarez, bekend van haar deelname aan MasterChef Holland 2015. Het boek geeft ruim 100 recepten waarin olijfolie centraal staat. Dat levert zeer uiteenlopende, verrassende en eigentijdse gerechten variërend van zeevruchtenmuffins tot suikervrije burnt cheesecake. Veel aandacht voor vegetarische recepten en er wordt geen gebruikgemaakt van geraffineerde suikers. Sowieso besteedt Santa veel aandacht aan bewuster en gezond eten. Hoofdstukindeling: Waarom olijfolie voor mij essentieel is, Wat je moet weten over olijfolie, Overzicht speciale ingrediënten, Ontbijt/brunch, Tapas, Salades, Vega, Vlees/vis, Desserts. Cocktails, en Oliën/dips/mayo's/aioli's. Tot slot een overzicht recepten en een register op ingredient. De receptuur is transparant beschreven, geen voedingswaarden, fotografie is op het randje van te dicht op het gerecht. Een fijn kookboek met brede inzichten en gevarieerde gebruiksmogelijkheden met olijfolie.