Boek
Nederlands

Het huis in de vallei

Roisin McAuley (auteur), Gerda Wolfswinkel (vertaler)
Op haar zoektocht naar een geschikte filmlocatie stuit een jonge vrouw op een landhuis waar een fascinerende vrouw van in de zestig woont.
Titel
Het huis in de vallei
Auteur
Roisin McAuley
Vertaler
Gerda Wolfswinkel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Finding home
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009
335 p.
ISBN
9789044322798 (paperback)

Besprekingen

Het huis in de vallei speelt zich voornamelijk af in een Engels landhuis. Het 'kasteel' is al langer dan 500 jaar het eigendom van de familie van Henry en Diana. De kosten voor de herstellingen lopen zo hoog op, dat broer en zus intrek nemen in het bijgebouw. Dan komen Louise en Rebeca aankloppen. Ze zijn op zoek naar een geschikte locatie voor hun eerste eigen filmproductie.

Dit is het eerste raakpunt tussen de levenslopen van de vier hoofdpersonages. Naarmate het verhaal vordert, lopen hun levens meer en meer door elkaar tot ze helemaal verstrengeld zijn. Zo is er de romance die ontstaat tussen Louise en Henry, en Diana die ? zonder het te weten ? de stalker van Rebeca in dienst neemt. Het boek zit vol met kleine losse verhaaltjes die een paar hoofdstukken later aansluiten bij een ander verhaal, tot ze op het einde allemaal samen één geheel vormen.

Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties in Engeland en Ierland. De wrevelige situatie tussen deze twe…Lees verder
Twee filmproducentes vinden in een oud Engels landhuis de perfecte locatie voor hun film. Het verhaal speelt deels in Engeland en deels in Noord-Ierland en wordt verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen: filmproducente Louise (40) die verliefd wordt op de eigenaar van het landhuis en vanuit diens zuster Diana (52) die eveneens aan het begin van een nieuwe relatie staat. Daardoorheen spelen o.a. Louises oude trauma's uit het door burgeroorlog verscheurde Belfast en een stalker die het op haar vriendin heeft voorzien. De vele verschillende verhaallijnen zijn niet storend en komen op het einde aardig bij elkaar, zij het wel erg snel. Er is voor iedereen een happy end en de meeste karakters worden nauwelijks uitgediept. Makkelijk leesbaar verhaal voor een grote doelgroep. Aantrekkelijke omslagillustratie, kleine druk en korte hoofdstukken.