Boek
Nederlands

Een lied in de schaduw : roman

In de tijd rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog raken de levens van drie vrouwen met elkaar verbonden.
Titel
Een lied in de schaduw : roman
Auteur
Lynn Austin
Vertaler
Carola Van der Kruk-De Boer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chasing shadows
Uitgever
Utrecht: KokBoekencentrum Uitgevers, © 2021
479 p.
ISBN
9789029731591 (hardback)

Besprekingen

Deze spannende roman speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, in het bijzonder in de omgeving van Leiden en het Hollandse platteland. Hij voert de lezer mee naar de belevingswereld van drie gewone, moedige vrouwen en de dilemma’s waarvoor de oorlogssituatie hen stelt. Alle drie doorstaan ze de oorlog, ieder op hun eigen manier. Hun levens raken met elkaar verbonden. De Amerikaanse auteur Lynn Austin is populair onder het Nederlandse christelijke lezerspubliek. Zij staat bekend om haar historische fictie en haar Bijbelse romans. Voor deze roman bezocht zij Nederland om historisch onderzoek te doen. De roman kan geplaatst worden in de traditie van Corrie ten Boom en zal vooral de liefhebber van historische romans en de christelijke lezer aanspreken.

Over Lynn Austin

Lynn Austin (Florida, 1949) is een Amerikaanse schrijfster van christelijke romans. Veel van haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald. Met op dat moment 250.000 verkochte boeken was zij in 2008 de 'best verkopende auteur op de christelijke markt' in Nederland, en in augustus 2004 stonden vier boeken van Austin in de 'boekentoptien fictie' van het Reformatorisch Dagblad.

Austin groeide op als dochter van een bibliothecaresse. Ze las veel maar miste naar eigen zeggen God en het geloof in de boeken die ze las. Het verschijnen van de serie Zion Chronicles van Bodie Thoene was voor haar de aanleiding om zelf te gaan schrijven. In 1995 werd haar eerste roman gepubliceerd. Enkele van haar boeken zijn bijbels-historische romans en veel andere van haar boeken zijn als historische fictie te beschrijven, en spelen zich bijvoorbeeld af ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze richt zich in haar werk niet specifiek op een vrouwelijk publiek, maar het is wel die g…Lees verder op Wikipedia