Steen der wijzen

James Rollins (auteur)
+1
Steen der wijzen
×
Steen der wijzen Steen der wijzen

Steen der wijzen

In de reeks:
Genre:
Een nachtmis in de Dom van Keulen ontaardt in een bloedbad. De daders verdwijnen spoorloos met hun buit: het relikwie van de bijbelse Wijzen uit het Oosten. Het getuigenis van de enige overlevende zorgt voor opschudding in het Vaticaan.
Titel
Steen der wijzen
Auteur
James Rollins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Map of bones
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2006
431 p.
ISBN
90-245-5730-5

Andere formaten:

Besprekingen

Het Vaticaan telt nog veel geheimen die bewaard worden in de beruchte Archivo Segretto Vaticano. Dus, ook naDe Da Vinci Code zijn er nog genoeg onderwerpen voor religieuze thrillers. James Rollins probeert met deSteen der Wijzen alvast het grote voorbeeld te volgen.

De roman begint spectaculair met een brutale slachting in de Dom van Keulen. Die moorden zijn een aanval op de Kerk maar wat heeft het gebeente van de Wijzen ermee te maken? Het Vaticaan, bang voor de gevolgen, wil zo spoedig mogelijk een antwoord op het waarom van de moordpartij en diefstal en overtreedt zowat alle internationale wetten door beroep te doen op Sigma, een geheime Amerikaanse elite-eenheid. Drie van deze vechtjassen, die militaire kennis combineren met een uitzonderlijk hoog IQ, gaan samen met een Italiaanse luitenant van de carabinieri en haar oom, een geestelijke, achter de daders aan. Op vier dagen doorkruisen ze Europa om de strijd aan te binden met een bloeddorstige splintergroeperi…Lees verder
Een groep gemaskerde monniken richt een bloedbad aan tijdens een nachtmis ter ere van de drie Wijzen uit het Oosten in de Dom van Keulen. Ze gaan er vandoor met een kostbaar relikwie: het gebeente van de drie Wijzen. De daders zijn van een occulte Broederschap met duistere bedoelingen die grossiert in alchemie, eeuwenoude geheimen en moord. Het Vaticaan draagt de aantrekkelijke Romeinse politieluitenant Rachel Verona (nicht van een Vaticaanse priesterspion) op een discreet onderzoek in te stellen. Ook wordt de hulp ingeroepen van een militair/wetenschappelijk team van de geheime Amerikaanse eenheid Sigma Force onder leiding van Grayson Pierce. Hun onderzoek voert hen via cryptische boodschappen over de hele wereld. Een spannende, vlot geschreven thriller met een aantrekkelijke mix van avontuur, religie, moderne wetenschap, mystiek, mysteries en wat romantiek. Een vergelijking met Dan Brown wordt in alle recensies gemaakt, soms ten gunste van Brown, soms ook van Rollins. Deel 2 (deel 1…Lees verder

Over James Rollins

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia