Boek
Nederlands

Het zesde uitsterven

James Rollins (auteur), Gerda Wolfswinkel (vertaler)
Commandant Pierce en zijn Sigma-Team worden naar een afgelegen militaire basis in de woestijn geroepen waar een geheim experiment uit de hand is gelopen.
Titel
Het zesde uitsterven
Auteur
James Rollins
Vertaler
Gerda Wolfswinkel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sixth extinction
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
462 p. : kaart
ISBN
9789024596911 (paperback)

Besprekingen

Commandant Pierce en zijn Sigma-Team worden naar een afgelegen militaire basis in de woestijn geroepen waar een geheim experiment uit de hand is gelopen en alle leven in de onmiddellijke omgeving vernietigd heeft. Slechts één wetenschapper heeft het overleefd en die wordt door een commando ontvoerd om het experiment verder te zetten. Een deel van het Sigma Team volgt hun sporen naar Antarctica waar ze stuiten op een andere wetenschapper die een biologische cultuur heeft ontdekt die eeuwenlang onder het ijs is verborgen gebleven en die de medische technologie een boost zou kunnen geven, in positieve of negatieve zin. Rollins is een meester op het gebied van de actiethriller en levert hier weer een knap staaltje van zijn kunnen af. Twee teams zijn onafhankelijk van elkaar aan het werk om het kwade te bestrijden. De apocalyptische bedreigingen zijn tastbaar en de exotische levensvormen zijn bijna voelbaar. Het verhaal is historisch, technologisch en biologisch zeer sterk onderbouwd en me…Lees verder

Over James Rollins

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties