Boek
Nederlands

Het oog van God

James Rollins (auteur), Gerda Wolfswinkel (vertaler)
Nadat een Amerikaanse militaire satelliet is neergestort in Mongolië moet het Sigma-team zich haasten om het geheime apparaat te bergen teneinde de vernietiging van de aarde te voorkomen.
Titel
Het oog van God
Auteur
James Rollins
Vertaler
Gerda Wolfswinkel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The eye of God
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
413 p.
ISBN
9789024564187 (paperback)

Besprekingen

Het oog van God is al de negende avonturenroman in de ‘Sigma’-reeks van een voormalige dierenarts, die onder het pseudoniem James Rollins wetenschap, geschiedenis en avonturen tot een spannend geheel combineert. De actie is soms iets te veel van het goede – de succesvolle ontsnapping uit een detentiekamp in Noord-Korea, bijvoorbeeld – en de dialogen zijn ook niet zijn sterkste punt, maar de historische en wetenschappelijke achtergronden duiden op een doorgedreven research. Ook zijn de Sigma en andere personages origineel en knap uitgewerkt, met vrouwen die een actieve rol vervullen.
Kenmerkend voor Rollins’ romans zijn de exotische locaties. Ditmaal koos hij voor het onbekende en woeste Mongolië en de regio rond het dode Aralmeer in Kazachstan. Hij verschaft interessante en correcte informatie over deze plaatsen (ook in een kort nawoord). De geschiedenisverhalen over Attila de Hun die Rome belegerde en vooral Dzjenghis Khan, die in de dertiende eeuw een wereldrijk stichtte…Lees verder
Rollins pakt weer breed uit in dit negende Sigma-avontuur. Commandant Gray Pierce en zijn Sigma-team krijgen te maken met een verongelukte satelliet in Mongolië met een bijzonder belangrijke lading aan boord, een komeet met donkere energie die de aarde bedreigt en een geheimzinnig pakketje in het Vaticaan met daarin een schedel en een in mensenhuid gebonden boek die beide van de Mongoolse heerser Dzjengis Khan blijken te zijn. Uiteraard wordt de mensheid weer met de ondergang bedreigd en moet het Sigma-team alles op alles zetten in allerlei landen om het tot een goed einde te brengen. Je houdt er van of niet, maar Rollins heeft de touwtjes goed in handen en weet alle draden in het verhaal in elkaar te vlechten tot een hele spannende, voortrazende actiethriller vol avontuur, helden en schurken. Het verhaal is zoals gewoonlijk weer een mooie mix van wetenschappelijke en historische feiten en fictie (Attila de Hun maakt ook nog zijn opwachting en de val van het Romeinse Rijk krijgt er ee…Lees verder

Over James Rollins

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties