Boek
Nederlands

De Zwarte Orde

James Rollins (auteur)
+1
De Zwarte Orde
×
De Zwarte Orde De Zwarte Orde

De Zwarte Orde

In de reeks:
Genre:
Brand in Kopenhagen en een kernrampachtig ongeluk in Nepal met een poging om de getuigen om te brengen zetten een Amerikaanse geheime dienst op het spoor van een merkwaardig complot.
Titel
De Zwarte Orde
Auteur
James Rollins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Black Order
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2007
412 p.
ISBN
9789024557400

Andere formaten:

Besprekingen

Deze intelligente actiethriller roept veel vragen op en gaat zelfs dieper in op tegenstellingen tussen de evolutieleer van Darwin en het creationisme en Einsteins relativiteitstheorie en de kwantumtheorie van Max Planck. In zijn kort nawoord stelt James Rollins terecht dat het huidige debat in de VS over het ontstaan van de wereld niet ter zake is: "De aandacht gaat vooral uit naar de vraag waar we vandaan komen, terwijl het beter zou zijn de volgende vraag te stellen: waar gaan we naartoe?" Net zoals in zijn vorige roman, De Steen der Wijzen, mengt de auteur voortdurend feiten en fictie. In De zwarte orde zijn de historische en wetenschappelijke achtergronden echter overtuigender en begrijpelijker voorgesteld en vertragen ze de plot niet.

Net zoals in De Steen der Wijzen worden de agenten van Sigma, een geheime Amerikaanse elite-eenheid, ingezet om in het buitenland een geheim wereldcomplot te verijdelen. Painter Crowe, de directeur van deze contraspionag…Lees verder
In Nepal lijden de monniken in een klooster aan een vreemde ziekte. Arts/onderzoekster Lisa probeert te helpen, maar moet vluchten als het klooster en zijn inwoners vernietigd worden. In Kopenhagen wordt een aanslag gepleegd op een antiquariaat, waar een agent van een Amerikaanse geheime dienst onderzoek doet naar een ooit aan Darwin toebehorende bijbel. In Zuid-Afrika gebeuren rond een wildpark vreemde dingen. Het draait om een uitvinding van nazi-geleerden die aan het einde van de oorlog Duitsland uitgesmokkeld is. Op basis van kwantumtheorieën proberen duistere figuren het perfecte Arische ras te herscheppen. Uiteraard is er een groep die dit wil voorkomen en er volgt een langdurig kat- en muisspel met een gewelddadige ontknoping. Een klein romantisch vleugje leidt de aandacht een beetje af van het geweld. Verder speelt evolutie tegenover intelligent design een belangrijke rol. Veelomvattend, een gecompliceerd maar kundig uitgewerkt plot, iets te fantastisch, snel en spannend, mann…Lees verder

Over James Rollins

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia