Boek
Nederlands

De duivelkolonie

James Rollins (auteur), Jan Steemers (vertaler)
De ontdekking van een indiaanse begraafplaats leidt tot de mogelijkheid van een nucleaire ramp, wanneer blijkt dat de vroegste Noord-Amerikaanse culturen kennelijk al weet hadden van nanotechnologie.
Titel
De duivelkolonie
Auteur
James Rollins
Vertaler
Jan Steemers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The devil colony
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2011
477 p. : ill.
ISBN
9789024532889 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deze zevende roman in de Sigma-reeks plaatst Painter Crowe en zijn team weer voor een wereldbedreigend probleem. De oorzaak is een lugubere vondst, hoog in de bergen van Utah: een massagraf van honderden blanke indianen in een grot en een schat die bij de berging ontploft. Zijn meer verwoestende explosies te voorkomen en wat hebben de ongrijpbare organisatie het Gilde en de Founding Fathers ermee te maken? Het verhaal neemt de lezer van Utah mee naar IJsland en Japan, en terug naar de VS. De gebeurtenissen flitsen in denderende vaart voorbij: bijna vijfhonderd bladzijden beschrijven amper enkele dagen, bijna van minuut tot minuut, met aanduiding van plaats, datum en uur. Toch zijn de personages mensen van vlees en bloed, met eigen levens en zorgen. De beproefde mix van religie (Mormoons), wetenschap (nanotechnologie) en (indianen)cultuur maken de plot extra complex en spannend. De stijl is meeslepend. Enkele zwart-wittekeningen verduidelijken de inhoud. Een kort nawoord van de auteur …Lees verder

Over James Rollins

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties