Boek
Nederlands

Een zwaard van zwart staal

Alex Marshall (auteur), Gerda Wolfswinkel (vertaler)
Het gezonken koninkrijk is herrezen en het leven op de Ster wordt bedreigd. Een klein leger van uiteenlopende types moet kiezen: doorstrijden tegen hun oude vijand of zich keren tegen een nieuw, onbekend gevaar.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Een zwaard van zwart staal
Auteur
Alex Marshall 1982-
Vertaler
Gerda Wolfswinkel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A blade of black steel
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
589 p.
Aantekening
Alex Marshall is een pseudoniem van Jesse Bullington
ISBN
9789024574087 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Tweede deel van de bijzondere fantasy-trilogie van Alex Marshall (pseudoniem van Jesse Bullington), een passend vervolg op 'Een Kroon voor Koud Zilver' (2016)*. Het verhaal gaat meteen verder na de veldslag van het eerste deel. De Keten offert een enorme hoeveelheid soldaten op aan het Kwaad en opent daardoor een magische Poort, waarmee het Verdronken Koninkrijk na vijfhonderd jaar terugkeert. Al het leven op de Ster wordt hierdoor bedreigd en er volgt een nieuwe veldslag. Prinses Ji-hyeon ontpopt zich tot een goede militaire commandant en Kobalt Zosia krijgt eindelijk haar lang gekoesterde wraak, maar die blijkt niet zo zoet als ze dacht. Weer een prachtige mix van bloedige veldslagen, grimmige humor en sterke vrouwen.

Over Alex Marshall

Alex Marshall is een personage uit de soapserie Days of our Lives. De rol werd van 1979 tot 1987 gespeeld door Quinn Redeker.

Personagebeschrijving

Alex Marshall kwam in 1979 naar Salem en ging werken voor Anderson Manufacturing. Hij herkende Stephanie Woodruff meteen als een vrouw die plastische chirurgie had ondergaan in New York. Hij zag Stephanie als de sleutel naar macht en chanteerde haar. Later dat jaar zette hij zijn zinnen op Mary Anderson, de dochter van Bob Anderson. In maart 1980 trouwde hij met haar, kort daarna stierf Mary's vader Bob. Alex werd gechanteerd door Jarvis Maxwell, die Anderson Manufacturing wilde overnemen.

Na de dood van Bob kwam het bedrijf in handen van Chris Kositchek en Alex overtuigde Chris om zijn partner te worden. Hij ontdekte dat Kellam Chandler het bedrijf probeerde over te nemen. Alex gaf David Banning werk om bij Kellam te spioneren voor hem. Intussen werkte Alex o…Lees verder op Wikipedia