E-boek
Nederlands

Het ware leven, of Waarom de jeugd gecorrumpeerd moet worden

Alain Badiou (auteur), Piet Joostens (vertaler)

Het ware leven, of Waarom de jeugd gecorrumpeerd moet worden

Jongeren hebben een nieuwe wereld voor zich. Nu aan oude tradities en hiërarchieën steeds minder belang wordt gehecht, lijken de mogelijkheden legio. Jonge mensen moeten zich bewust worden van deze nieuwe toestand en de moed vinden om samen hun vrijheid aan te wenden. Socrates werd ervan beschuldigd de jeugd te corrumperen. Als de filosofie daartoe in staat is, moet ze de jongeren aanzetten om weg
Titel
Het ware leven, of Waarom de jeugd gecorrumpeerd moet worden
Auteur
Alain Badiou
Vertaler
Piet Joostens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La vraie vie : appel à la corruption de la jeunesse
Uitgever
Antwerpen: Polis, 2019
ISBN
9789463103923
CloudLibrary
3fmxt89

Over Alain Badiou

CC BY 2.0 - Foto van/door pixelsniper

Alain Badiou (Rabat, 17 januari 1937) is een Franse filosoof.

Biografie

Alain Badiou is geboren in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Hij studeerde wiskunde aan de École normale supérieure in Parijs en volgde ook college op de Sorbonne. Momenteel is hij hoogleraar filosofie aan dezelfde École normale supérieure en aan de European Graduate School in Saas-Fee, Zwitserland.

Al vanaf de jaren 60 is hij politiek actief bij linkse politieke partijen. Hij hield zich onder andere bezig met de dekolonisatie van Algerije en formuleerde een postmarxistische maatschappijkritiek. In 2009, had zijn essay l'hypothèse communiste tot drie internationale conferenties geleid onder de titel On the Idea of Communism, waarbij de relevantie van communisme vandaag en in de toekomst werd bediscussieerd, georganiseerd door onder andere Slavoj Zizek. Een bekende leerling van hem is Quentin Meillassoux.

Badiou ontwikkelde zich in F…Lees verder op Wikipedia